Cocos

durata: 45 de minute
data premierei: 22 iunie 2014

categoria de varsta: 3-8 ani

scan0002

Spectacolul imbina mai multe forme de expresie artistica: muzica, dans, elemente vizuale, stry telling, pentru a transmite un mesaj, pe cat de simplu, pe atat de important: timpul petrecut alaturi de cei dragi este nepretuit.

Urmarind sa dezvolte imaginatia, dar si abilitatile practice ale copiilor, spectacolul surprinde transformarile unei nuci de cocos in jucarie energica, instrument muzical, ornament, prieten nastrusnic, fruct vindecator si personaj magic de poveste.

Poveştile ei tropicale sunt pline de învăţături savuroase. Veţi putea auzi trei dintre istoriile copacului uriaș, care vorbesc despre răbdare şi altruism, despre înţelepciune şi despre faptul că fericirea e atunci când dăruieşti din ceea ce ai. 

Cu: Marina Secașiu şi Voicu Hetel

Scenariul și regia: Voicu Hetel
Scenografia: Delia Ionescu
Mișcarea scenică: Păstorel Ionescu
Consultant psiholog: Carmen Anghelescu – Şef Departament Educaţie Timpurie, Centrul pentru Educaţie şi Dezvoltare Profesională Step by Step

“Cocos” este spectacolul pe care nu am crezut ca am sa-l realizez vreodata. Si poate ca nici nu as fi reusit fara echipa minunata, care a acceptat sa puna umarul la finalizarea acestui proiect. N-as fi avut curajul sa pun practica o seama de idei fara sprijinul Deliei Ionescu, care a gasit solutii ingenioase pentru tot ce-mi traznea prin cap. Nu am fi avut niste momente coregrafice minunate fara rabdarea si fantezia domnului Pastorel Ionescu. N-am fi avut o ilustratie muzicala magnifica fara munca de cercetare a Marinei Secasiu. N-as fi montat niciodata fara ajutorul Magdei Coroiu. Nu iesea atat de frumos fara talentul si prospetimea aceleiasi Marina. Si cu siguranta, nu ma apucam de treaba niciodata fara insistenta ldirectorului teatrului Creanga, Lucian Ghimisi, pe care o sa-l intreb intr-o zi de ce a avut atata incredere in mine. Tuturor, va multumesc!

Related Post

MofturiMofturi

Mofturi este o adaptare în cheie clasică, a scriitorului Ion Gârmacea, după schiţele lui I.L. Caragiale, Examen, Pedagog de şcoală nouă, Domnul Goe şi Vizita. Acţiunea se petrece într-o sală