O fotografie de la Orastie?

De ceva vreme colectionez ilustrate si fotografii vechi facute la Orastie. Merg des prin anticariate, la targurile de vechituri sau la intalnirile cartofililor, in cautarea unor exemplare cat mai rare si mai deosebite. In timp, am adunat cateva piese interesante din perioada interbelica, pe care promit sa le postez aici intr-o zi. Pana una alta insa, am decis sa public aceasta ultima fotografie achizitionata luna trecuta de la un colectionar contra sumei de 30 de lei. Are dimensiunile unei carti postale obisnuite si dateaza, cel mai probabil, de la sfarsitul anilor ’30 sau inceputul anilor ’40. Ilustrata nu este circulata, iar pe spate are aplicata stampila unui atelier fotografic din Orastie.

Fotograful Schuller avea atelierul in centrul vechi unde este azi un magazin Vodafone

Cunosc Orastia destul de bine, cred eu. Am copilarit aici si cunosc majoritatea cladirilor, insa nu si pe cele din imagine. Intrebarea pe care v-o adresez asadar este: aceasta ilustrata este de la Orastie asa cum scrie pe stampila, sau este dintr-un sat din imprejurimi?

 

Update

Se pare ca fotografia a starnit interesul orastienilor si au venit si primele raspunsuri.

1 Fotografia este a unei cladiri din Arsenal Park din Orastie, ipoteza contrazisa insa de altii.

2 Fotografia este din Geoagiu-bai si reprezinza bazinul de apa termala “Diana”. “Cladirea cea mica nu mai exista de multa vreme, iar in josul imaginii se distinge paraiasul cu apa sulfuroasa. In spatele caladirii mari era un deal plin cu melcisori de 0,5-1cm din care, in urma cu 50 de ani, se faceau lantisoare pe care le purtau toti turistii din statiune”, isi aminteste Carmen Vasiu careia ii multumesc pentru aceste informatii.

Related Post

CercetasiiCercetasii

In 1914, se constitue legal Asociaţia Cercetaşilor României Prin aceasta s-a consacrat denumirea de cercetaş pentru  aceea de boy-scout. Primii cercetasi apar în 1907 în Anglia, ca o încercare de a