Taina oraşului invizibil la Teatrul Ion Creangă

Spectacol in pregatire

In dupa amiaza zilei de 23  decembrie 2010, a avut loc prima “lectura la masa” pentru spectacolul „Taina oraşului invizibil” sau „Ţara de sub picior”, de Victor Cilincă, în regia lui Constantin Dicu.
„Taina oraşului invizibil”, un basm „eco” pentru copiii de azi, propus de scriitorul şi gazetarul gălăţean Victor Cilincă, a obţinut, în 2009, marele premiu la cea de-a treia ediţie a Concursului de Dramaturgie pentru copii „100, 1.000, un milion de poveşti”, organizat de Teatrul „Ion Creangă”.
Constantin Dicu este unul dintre cei mai reputaţi regizori din tara, realizand de-a lungul a peste patru decenii, nenumarate productii de teatru si televiziunea (111 dupa spusele sale) Pe scena teatrului „Ion Creangă” a montat spectacole de referinţă  precum „Micul Lord” şi „Prinţ şi cerşetor”. În 2009, a montat pe scena din Piaţa Amzei o altă piesă câştigătoare a Concursului de Dramaturgie (ediţia a II-a) „Povestea copilului care a salvat poveştile”, de Ştefan Mitroi.
Revine anul acesta, pe scena Sălii Rapsodia din strada Lipscani (sediul temporar al Teatrului „Ion Creangă”), cu spectacolul muzical „Taina oraşului invizibil”.
Născocind întâmplări fantastice sub pământ, într-o lume răsturnată, a cărei ordine e menţinută prin strădaniile unor fiinţe bizare,.dar extrem de generoase – verzuşii, textul lui Victor Cilincă, spune povestea unei fetite neastampărate, pe nume Zarzuca si a catelului ei Flanel care, la întretăierea dintre vis şi veghe, pornesc în aventura vieţii lor. Impreună, cei doi descoperă că: ocrotind, vei fi ocrotit. Verzuşii, cei care, prin strădania lor neobosită, îngrijesc cu dăruire şi devotament rădăcinile plantelor, pentru a asigura frumuseţea lumii de la suprafaţă, ne vorbesc despre esenţe, despre cum adevărata frumuseţe vine din interior, luminând totul în jur. Primele spectacole vor avea loc, cel mai probabil la inceputul lunii mai.
Scenografia: Delia Ionescu

Coregrafia Pastorel Ionescu

Muzica: Gabriel Basarabescu
În distribuție:
Bunica şi Împărăteasa Lila–Alexandrina Halic
Bunicul şi Mărgărit- Cristian Irimia
Zărzuca -Miruna Ionescu
Catelul Flanel – Daniel Tudorică
Uriaşul Ficăţel –Ionuţ Antonie
Nenea Şed – primar verzuş – Voicu Hetel
Capitanul Bufnilă , pipernic – Gheorghe Arcudeannu
Amar , vrăjitoare – Marcela Andrei
Sobolul , o cârtiţă- Mirela Busuioc
Iasomia-Ioana Ginghina
Pipernic 1-Cezar Popescu

Pipernic 2 Oliviu Bughiu

Verzuşi si Pipernici: Ani Cretu, Ilinca Ivanov, Cerasela Constantin, Veronica Linguraru, Iuliana Costiniu, Maria Taran, Nicoleta Rusu, Julieana Draghici.

Related Post

Harap AlbHarap Alb

Dramatizare şi adaptare de CORNEL TODEA, după basmul Harap Alb de Ion Creangă durata: 1 oră şi 40 minute Data premierei:14 mai 2005 Nerespectînd sfatul tatălui, Harap Alb devine, cu

Cartea jungleiCartea junglei

Spectacolul este o dramatizare aparţinând regizorului Octavian Jighirgiu după Rudyard Kipling a culegerii de povestiri intitulată “Cartea junglei”. Subiectul ne este binecunoscut tuturor, în special din desenele animate produse de